Community

Anton Bukkens is facility manager op het hoofdkantoor van de NIBC-bank in Den Haag. Anton beheert het pand van de NIBC-bank en de aangrenzende kantoorverzamelgebouwen. Deze panden staan bekend als The Zone. Het onderhoud aan de panden doet Anton met oog voor de wereld en met een passie voor duurzaamheid.  “Duurzaamheid zit in mijn bloed,” aldus Anton Bukkens.

Oog voor de wereld

Hoe ziet duurzaamheid voor Anton Bukkens in de praktijk eruit? Anton maakt zoveel mogelijk gebruik van groene energie. Trots is hij op het energielabel A en het koelsysteem van The Zone. Wat is er zo bijzonder aan dit koelsysteem? Het is een koelsysteem op basis van grondwater. “Op een warme zomerdag zijn de ruimtes heerlijk koel en staat de energiemeter op 0, dan ben ik gelukkig.”

Huur je een kantoorruimte in The Zone? Dan staat Anton klaar voor jou. Anton geeft je een rondleiding door het pand, denkt met je mee over de verbouwing van de ruimte en regelt een opslagplaats voor je spullen. Vervangt de NIBC-bank de scheidingswanden in de kantoren en heb jij scheidingswanden nodig? Dan mag je die voor niks hergebruiken.

Op dit moment is Anton bezig met een nieuw lichtplan. In het plan vervangt ledverlichting de huidige verlichting. Het materiaal van de armaturen is gemaakt van mais. Dit maakt het materiaal biologisch afbreekbaar. Nieuwe plannen zorgen voor praktische uitdagingen. Ter illustratie legt Anton uit dat hij het trafohuisje moet vervangen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. De gemeente werkt niet mee dus is Anton extra tijd kwijt aan gesprekken met de gemeente.

Partnership

“Zijn de huurders gelukkig dan ben ik het ook.” Hoe zorg je voor tevreden huurders? Anton betrekt de huurders actief bij veranderingen aan het pand. Als voorbeeld geeft Anton de renovatie van de parkeergarage. Op een maandagochtend wachtte hij samen met zijn team de huurders op bij de parkeergarage. Hij liet het ontwerp van de nieuwe garage zien aan de huurders en vroeg: “Hoe ziet voor jou een ideale parkeergarage eruit?” Laadpalen, ledverlichting en uitrijden met kenteken herkenning zijn het resultaat van dit brainstorm moment.

Anton zoekt actief het contact op met de huurders van The Zone. Heb je een probleem dan denkt Anton met je mee. Op dit moment rollen Anton en de huurders samen een plan uit op het gebied van bedrijfshulpverlening. Voor de kleinere bedrijven is het organiseren van bedrijfshulpverlening een uitdaging.

Wil je de duurzame oplossingen van Anton met eigen ogen zien?

Stap dan eens binnen in The Zone voor een kopje koffie.

Door Marjolijn Wijnants, communicatiebureau COOS! Online Media

 

duurzaamheid the zone