Welke duurzame aanpassingen hebben de kantoorpanden in The Zonde de afgelopen jaren ondergaan? Bekijk het onderstaande overzicht met duurzame aanpassingen in en rond The Zone.

Duurzaamheid is het uitgangspunt voor The Zone bij alle aanpassingen aan de panden en kantoren. Dat betekent dat The Zone rekening houdt met de effecten van hun bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij.

Overzicht duurzame aanpassingen

De kantoorpanden van The Zone in Den Haag hebben de afgelopen jaren duurzame aanpassingen ondergaan, waardoor het gebouw nu voldoet aan moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie. Deze aanpassingen zijn belangrijk omdat het kantoorpand hiermee milieuvriendelijker is en energiekosten bespaart.

Ledverlichting

Naast de zonnepanelen is ook de verlichting aangepast. Zo vervangt ledverlichting de traditionele verlichting. Ledverlichting heeft drie voordelen:

  • Ledverlichting is energiezuiniger.
  • Van ledverlichting komt nauwelijks warmte.
  • De sensoren van de ledverlichting zorgen ervoor dat de verlichting automatisch uitgaat als er niemand meer in de ruimte is.

Gezamenlijke afvalstroom

Een aantal huurders van The Zone delen sinds 2022 een gezamenlijke afvalstroom met de NIBC-bank. Deze huurders van The Zone gebruiken de afvalcontainers van de NIBC -bank. Zo kan de vuilniswagen in één keer het afval meenemen.

Wil je als huurder niet ook gebruik van maken? Meld je aan.

Minder waterverbruik

Ook is er aandacht besteed aan het verminderen van het waterverbruik. Zo zijn er bijvoorbeeld: waterbesparende toiletten en kranen geïnstalleerd. Hierdoor verbruiken de gebruikers minder drinkwater.

Koelsystemen op basis van grondwater

Koelsystemen op basis van grondwater koelen de ruimtes in de kantoorpanden van The Zone. Deze installatie geeft op ruimteniveau extra verwarming in de winter maanden en extra koeling in de zomermaanden. De installatie wordt aangestuurd door een warmte pomp en gebruikt zijn eigen energie op zone-niveau te verwarmen en af te koelen.

Recyclen

Bij The Zone gooien we zo min mogelijk materialen weg. We geven je twee voorbeelden. Het eerste voorbeeld gaat over de kinderkopjes van de parkeerplaats.  De parkeerplaats is opnieuw aangelegd en de kinderkopjes werden verwijderd. Maar in plaats van de kinderkopjes weg te gooien zijn deze geschonken aan een boer in de buurt die de kinderkopjes goed kan gebruiken. Het tweede voorbeeld is dat de parkeergarage brandwerend is gemaakt met gips uit de wanden van het NIBC-pand.

 

Zonnepanelen

Een belangrijke aanpassingen die The Zone nog wenst aan de kantoorpanden is de installatie van zonnepanelen op het dak van het gebouw. Deze zonnepanelen zetten zonlicht om in duurzame energie. Gevolg? Minder uitstoot van CO2. Wij hopen hier in de toekomst meer over te kunnen vertellen.

Meer weten over de duurzame ontwikkelingen binnen The Zone?

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen The Zone en volg ons op de social media kanalen.