Community

The Zone heeft sinds april een nieuwe bewoner: JINC! We maken kennis met JINC door af te spreken met projectleider Marcel Najib en projectmedewerker Angela de Leeuw: “Het is oneerlijk, maar waar: wie geboren wordt in de Haagse Schilderswijk heeft minder kans op een goede carrière dan iemand die ter wereld komt in Wassenaar.”

Angela zelf, verliet het vmbo en werd gelijk geconfronteerd met de (destijds) negatieve reputatie van het mbo. “Met mbo kom je nergens”, werd haar verteld. Daarbij wist ze ook nog niet wat ze leuk vond. “Je moet al zo jong je profiel kiezen en dan is de richting van je carrière snel bepaald.” Gelukkig had Angela ouders die haar goed hielpen en adviseerden. “Tot op de dag van vandaag denk ik aan waar ik zou zijn geweest zonder hen en hoeveel kinderen vandaag de dag die steun niet hebben vanuit huis.”

Bij Marcel ging het verhaal net even anders. Hij was klaar met de havo en dacht: “Wat moet ik nu?” Zijn vader wilde per se dat hij ging studeren, het maakte niet uit wat. Marcel probeerde verschillende studies uit en liep vast met wat hij precies wilde doen later. Dit bleek uiteindelijk de drijfveer te zijn om zich bij JINC aan te sluiten. “Jongeren hebben meer begeleiding nodig in het maken van studiekeuzes.”

“De kans op een goede carrière heeft niet alleen met talent of intelligentie te maken, maar ook met armoede. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?”. Die rolmodellen biedt JINC wel in samenwerking met honderden bedrijven in de regio Haaglanden en Leiden.

JINC zet zich in voor jongeren die minder kansen hebben, puur omdat hun wieg in een bepaald stadsdeel heeft gestaan. En daarom zetten zij alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Onder andere via bliksemstages, sollicitatietrainingen en door de koppeling aan coaches. Daarmee is JINC de perfecte aanvulling op onze overige huurders, die met elkaar delen dat ze zich inzetten voor het grotere maatschappelijke belang. Loop gerust eens binnen om nader kennis te maken.