CommunityGrand Opening Bazalt Groep - Annemarie Kaptein knipt lint door

“Education is the most powerful weapon you can use to change the world” 

Eind vorig jaar is Bazalt Groep trotse huurder geworden van de 2e en 3e etage van The Zone. Hiermee zijn zij een van de grootste huurders in The Zone, dus hoog tijd om iets meer te weten te komen. Annemarie Kaptein, bestuurder van Bazalt Groep, vertelt meer over deze mooie organisatie.  

Kun je ons iets vertellen over de Bazalt Groep?
“Bazalt Groep is een onderwijsadviesbureau. Wij zijn een van de grootste onderwijs expertisecentra in Nederland. Onze experts werken in heel Nederland voor scholen in het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, op kinderdagverblijven, kindcentra en peuterspeelzalen. Daarnaast bieden we ook jeugdhulp voor gemeenten. Wij hebben orthopedagogen, psychologen en andere onderwijskundigen in huis. Met als doel: het optimale uit kinderen, jongeren en onderwijsprofessionals halen. 

Daarnaast hebben we ook een eigen educatieve uitgeverij, waar wij boeken uitgeven voor leerkrachten en ouders, maar ook kinderboeken.   

De Bazalt Groep is nu gevestigd in The Zone. Is dit jullie enige locatie?
Wij zijn gevestigd op twee locaties. Naast onze vestiging in Den Haag hebben we ook een kantoor in Goes, waar ook de educatieve uitgeverij zit. Verder werken we door heel Nederland. 
 

Sinds wanneer ben jij bestuurder van Bazalt Groep en vanwaar deze keuze?
Ik voer deze functie nu 5 jaar uit. Wat mij drijft zijn de maatschappelijke relevantie en met name kansengelijkheid voor ieder kind. “Education is the most powerful weapon you can use to change the world” zei Mandela ooit. En dat is waar ik helemaal achter sta. Bestuurder worden van onderwijsadviesbureau Bazalt Groep was voor mij dus een logische keuze.  

Wat voor kinderen komen hier bij Bazalt Groep?
Voor het project ‘onderwijs en ondersteuning zieke leerling’ helpen wij scholen als een leerling echt heel ziek is. Wij zijn dan de schakel tussen de leerling, school en het (academisch) ziekenhuis. We denken mee hoe een zieke leerling op een zo goed mogelijke manier zijn school kan doorlopen en afmaken. 

We helpen ook leerlingen verder met ‘Tussen plek en plaatsing’. Ieder kind heeft recht om op de meest passende plek het best passende onderwijs te krijgen. Maar wat gebeurt er als een school er alles aan heeft gedaan om passend onderwijs te bieden en het op dat moment op die plek niet lukt. Helaas hebben we in het onderwijs te maken met wachtlijsten, waardoor een leerling soms niet meteen kan doorstromen naar een passende plek.  Tussen plek en plaatsing zorgt er dan voor dat een leerling een paar keer per week individueel onderwijs krijgt, waardoor hij/zij daardoor niet dreigt uit te vallen.  

Wij hebben diverse teams, zoals team leerimpuls waar we kinderen helpen die op een andere manier leren, die bijvoorbeeld dyslexie of gedragsproblemen hebben.  Ook hebben we team jeugdhulp, wat wij in samenwerking met gemeenten doen. Team schoolontwikkeling richt zich op de leerkrachten, schoolteams en schoolbesturen. Hoe kunnen we bijvoorbeeld in deze tijden met een enorm lerarentekort de leraren zo goed mogelijk inzetten, zodat de lessen door kunnen gaan. Zo doen wij veel verschillende projecten. 

Wat is de reden voor deze nieuwe locatie in The Zone?
Bazalt Groep was eerst gevestigd in Kijkduin in een oud schoolgebouw. Dit pand was verouderd en moest flink verbouwd worden om aan de nieuwe energiebesparende maatregelen te voldoen. De locatie van The Zone is centraal gelegen en daarnaast is deze locatie ook goed bereikbaar met OV en dus ook bijvoorbeeld voor onze collega’s uit Zeeland. Bij Bazalt Groep werken we hybride en daar zijn beide kantoren nu op ingericht. Daarnaast beschikken we over eigen trainingsruimtes. We hebben het kantoor licht en open ingericht, zodat er meer transparantie is en mensen sneller bij elkaar naar binnen lopen.  

Wat verwacht je van The Zone en de medehuurders in het gebouw?
Het fijne aan deze locatie bij The Zone is dat je makkelijk een praatje kunt maken met andere mensen in het restaurant of de koffiecorner. Je komt hier mensen tegen. Uiteindelijk hoop ik ook op leuke samenwerkingen.

Grand Opening Bazalt Groep - Annemarie Kaptein knipt lint door

Grand Opening Bazalt Groep – Annemarie Kaptein knipt het lint door