Community

The Zone verwelkomt een nieuwe huurder: de International Baccalaureate (IB).

Voorloper op het gebied van internationaal onderwijs

De IB is een internationale educatieve organisatie die sinds haar oprichting in 1968 streeft naar het leveren van hoogwaardig onderwijs. Met programma’s die zijn ontworpen om kinderen niet alleen academisch, maar ook persoonlijk te laten groeien, heeft de IB zich gepositioneerd als een voorloper op het gebied van internationaal onderwijs. We spraken met Global Director Business Development Haif Bannayan en Faciliteitsmanager Colleen Sweeney.

De IB is actief in meer dan 150 landen en werkt samen met meer dan 5.800 scholen wereldwijd. IB biedt nu vier onderwijsprogramma’s aan voor leerlingen van 3 tot 19 jaar:

  • het Primary Years Programme (PYP),
  • het Middle Years Programme (MYP),
  • het Diploma Programme (DP),
  • het Career-related Programme (CP).

Holistische benadering

Deze programma’s worden wereldwijd erkend en zijn ontworpen om een holistische benadering van leren te bevorderen, waarbij nadruk wordt gelegd op intellectuele, persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden die belangrijk zijn voor later. “Kinderen zijn de toekomst” aldus Bannayan.

Een internationale organisatie in een internationale zone

Met de vestiging in The Zone zet de IB een nieuwe stap die aansluit bij de  internationale ambities van de organisatie. “Ik kon me geen betere plek voorstellen dan tegenover het Vredespaleis”. Daarbij kijkt het team in Den Haag ernaar uit om omringd te zijn met andere bedrijven die maatschappelijk ondernemen. “Het is fijn om nu buren te hebben waar we van kunnen leren”. Het kantoor in The Zone is daarbij ook het enige kantoor in Nederland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Genève en de overige kantoren zijn gevestigd in Washington DC, Singapore en Cardiff.

Door de focus op intercultureel begrip en sociale ontwikkeling draagt de IB bij aan een nieuwe generatie die voorbereid is om een positieve impact op de wereld uit te oefenen. Hiermee vormt de IB de ideale aanvulling op onze andere huurders, die zich inzetten voor een groter maatschappelijk belang. Het IB team kijkt ernaar uit om de andere huurders te ontmoeten, dus loop gerust langs om nader kennis te maken.