Community

Hutten, de bedrijfscateraar van The Zone, voorziet dagelijks de gasten van heerlijke en gezonde maaltijden. Hierbij staan duurzaamheid, lokaal inkopen en het aanbieden van mooie gerechten voorop. Hoe doet Hutten dat? Wij spraken Johnathan Williams, de locatiemanager van Hutten in he Zone, hierover.  

Groene toekomst

Bedrijfscateraar Hutten is er voor het ontzorgen met het lekkerste verse eten en drinken. Onder “lekker eten” verstaat Hutten gezonde maaltijden gemaakt van duurzame producten, want de bedrijfscateraar zet zich graag in voor een groene en goede toekomst. Immers, “eten dat hartstikke gezond is voor je lijf, is dat ook voor de aarde. Dit doen we niet alleen door zo veel mogelijk vegetarische of vegan gerechten op de kaart te zetten, maar ook door lokaal en duurzaam in te kopen,” aldus Johnathan.  

De doelstellingen van Hutten en CO2- reductie

Hutten streeft daarom naar CO2-reductie, meer plantaardig eten, het tegengaan van voedselverspilling ens ocial return. “Verder willen wij de opdrachtgever, in dit geval The Zone, inspireren. Daarom eten meer met de seizoenen mee. We maken en serveren eten volgens de richtlijnen van het Eat-Lancet menu. Daarin is er een grotere rol voor plantaardig eten weggelegd. De chefs gooien er hun eigen heerlijke sausje overheen en ontwikkelen hybride producten, waarin een deel van de dierlijke eiwitten vervangen is door plantaardige eiwitten of groente.”  

Op steeds meer plekken bij Hutten gebruiken ze circulaire oplossingen waarbij de reststromen zoveel mogelijk circulair willen verwaarden. Bijvoorbeeld: in de bakkerij maken ze van overrijp en gered fruit en groente. 

In De Verspillingsfabriek worden dagelijks reststromen gebruikt om weer nieuwe producten van te maken. Denk daarbij aan soepen en sauzen gemaakt van producten die bij telers, versnijders en verwerkers niet gebruikt konden worden. Te klein, te groot. Misvormd of snijresten. De chefs bereiden dagelijks verse salades met deels imperfecte groenten. Daarvoor is de routekaart ontwikkeld.  

Duurzaam inkopen

De inkopen voor het bedrijfsrestaurant worden voornamelijk bij Hutten en Sligro gedaan. De bestellingen voor zowel Hutte als Sligro krijgen in het systeem een berekening, waar je kunt aflezen hoe duurzaam je inkoopt.  Ook wordt er rekening gehouden hoe vaak er een bestelling komt. Zo laten wordt er niet dagelijks geleverd, maar bijvoorbeeld twee keer per week, waardoor je minder uitstoot genereerd.  

Hutte werkt met lokale ondernemers. “Zo hebben we nu brood dat volledig bestaat uit Nederlands graan. Voor Sligro heeft Hutte een duurzaam assortiment samengesteld, waaruit de locaties kunnen kiezen. We streven naar 80% duurzaam. Met dit alles is Hutten op weg naar klimaatpositief in 2030.” 

De gerechten

“Wij zorgen steeds voor vernieuwing in de recepten. We serveren weinig vlees en elk vleesgerecht wordt ook in een vegetarische variant aangeboden. We streven naar een leuk en afwisselend menu, die we ook zelf bedenken”, vertel Johnathan enthousiast. “De gast gaat gemakkelijk mee met de nieuwe trend en de vraag naar meer vlees blijft vrijwel uit. Dat is een goed teken.” De populairste gerechten van de gasten zijn nog wel de Rendang, maar ook de vegetarische Shakshuka.Leuk dat het gaat om zowel een vlees- als vegetarisch gerecht!